2022-05-15 09:20:41• hírek • Szatmár.ro

Nincs hiány a szép növényekből az idei kaktuszkiállításon – Képgaléria

Vasárnap 14 óráig tart a 2022-es szatmári kaktuszkiállítás, így akik nem akarnak lemaradni az idei felhozatal szemrevételezéséről, még pár óráig megtehetik.

A szatmári székhelyű Aztekium Kaktuszgyűjtő Egyesület közel 25 éve működik az ország egyetlen ilyen jellegű szervezeteként, mely lelkes amatőr kaktuszgyűjtőket tömörít magába. Az egyesület célja nem más, mint a kaktuszok és pozsgás növények népszerűsítése és nevelése.

Az elmúlt két és fél évtizedben rengeteg kiállítást szerveztek, voltak olyan évek, hogy Szatmárnémetiben kétszer is megtartották a kaktuszszemlét. Idén 18 kiállító mintegy 300 növénnyel érkezett Szatmárnémetiből, Gencsről, Csaholy községből, Nagybányáról, Máramarosszigetről, illetve Magyarországról is. A tárlatot pedig a Szatmárnémeti Művészeti Múzeum udvarán lehet megtekinteni.

A szerdán nyílt kiállítást sokan meglátogatták, a szervezők szerint egész nagy volt az érdeklődés, sokan vásároltak is növényt maguk számára. Szombaton gyerekekkel közös ültetést és ismeretterjesztő bemutatót is tartottak.



Tar Sándor szervező szerkesztőségünknek elmondta az egyesület 1998 óta működik, jelenleg pedig több mint 70 tagot tartanak számon, viszont szükség volna utánpótlásra, de úgy tűnik mára egyre kevesebben érdeklődnek e szép hobbi iránt.

„Mi lassan elfáradunk, szükség volna a frissítésre, akik továbbviszik azt, amit mi közel 25 éve elkezdtünk. Bár e rohanó világban érthető is, hogy az embereknek nincs idejük ilyesmire, illetve a hobbi űzéséhez szükséges információkhoz az internetnek köszönhetően sokkal könnyebb hozzáférni. Ennek okán sokan talán nem igénylik, hogy egyesülethez tartozzanak és a közösség által szerezzék be a szükséges információkat. Anno sokkal jobban összetartottunk, tapasztalatot cseréltünk, de ma már ez úgy tűnik nélkülünk is működik. Az egyesületnek mindig is ez volt a filozófiája, hogy lehetőséget biztosítson a tagoknak, hogy egy olyan közösséghez tartozzanak, ahol mindenkinek közös az érdeklődése. Segítsük és támogassuk egymást. Ez így lesz a jövőben is. Aki tehát csatlakozna, az ajtó előttük is nyitva áll.” – fogalmazott a főszervező.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: